HelplineFrance
 

Home

English

Francais

Nederlands

Contact

Google-Maps

Plus ...

INTRODUCTIE
WAT HELPLINEFRANCE TE BIEDEN HEEFT
Tussenpersoon in uw contact met het Franse systeem

We hebben het ongetwijfeld allemaal wel eens meegemaakt: op een goed ingestudeerde vraag in het Frans krijgen we een antwoord waardoor we ineens op het verkeerde been staan, zoals instructies over het indrukken van knoppen op het telefoontoestel, een op het eerste gezicht irrelevante tegenvraag, een uitgebreide -half te volgen- uitleg, of erger nog: “....stuurt u ons maar een brief.”

Uiteraard is de verleiding groot om onze vraag, protest of klacht maar te vergeten, zelfs al zouden we er niet over denken om de zaak te laten vallen als we het in het Nederlands hadden kunnen afhandelen.

Om dit soort frustraties te vermijden, is HelplineFrance een nuttige tussenpersoon: de juiste knoppen zullen worden ingedrukt, de tegenvraag of uitleg vertaald, of de brief, in het Frans, naar de bewuste instantie verstuurd.

Er kunnen zich ook andere situaties voordoen waarbij HelplineFrance van nut zou kunnen zijn. Mocht u begeleiding nodig hebben bij een bezoek aan bepaalde instanties zoals het gemeentehuis, de prefectuur, notaris, bank, makelaar, nuts- of enig ander bedrijf, dan kan HelplineFrance u ook van dienst zijn. Uiteraard is discretie onder alle omstandigheden verzekerd.

HelplineFrance is opgezet door Caroline Bakker-Smith, een Nederlandse die al 16 jaar in Frankrijk woont, daar een eigen bedrijf heeft opgezet, sinds jaren de Engels/Nederlandstalige tussenpersoon met enkele verzekeraars in Frankrijk is en 10 jaar als secretaresse op een Nederlands/Frans makelaarskantoor met internationale clientèle in de Dordogne heeft gewerkt.

De ervaring leert dat het “drukken op de juiste knoppen”, gepaard aan vasthoudenheid (zelfs in ogenschijnlijk hopeloze situaties), de meeste problemen oplost.

Prijzen zijn als volgt (plus eventuele onkosten):

  • 26 Euro/uur
  • 15 Euro/half uur (minimale unit)
  • Voor langdurige procedures zijn de prijzen bespreekbaar

Wilt u nadere informatie over de services van HelplineFrance, aarzelt u dan niet om te bellen : (Fr): 05 53 60 32 72 of een mailtje te sturen aan helplinefrance@gmail.com.

 

 
     

Caroline Bakker-Smith. Email: helplinefrance@gmail.com